Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z karkówką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
margaryna 200 g
jaja 2 szt
śmietana 18 proc 200 g
drożdże 6 g
sól
cebula 400 g
pieprz
sól
bulion 1 kostka
karkówka 1,3 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z karkówką

Mąkę przesypujemy do miski wbijamy 2 jajka dodajemy szczypte soli, roztopioną przestudzoną margarynę.
Śmietanę mieszamy z drożdżami. Wszystko razem zagniatamy odstawiamy na 20 minut.

Karkówkę należy ugotować w dużym garnku razem z dwoma kostkami rosołowymi. W tym czasie kroimy cebulę i podmarzamy. Po zagotowaniu karkówki należy ją zmielić razem z cebulą, solą i pieprzem.

Rozwałkowujemy ciasto wypełniamy mięsem. Zawijamy w rulony i przekrajmy w zależności jaką chcemy mieć wielkość (można zrobić to w kształcie rogalików).
Pieczemy na papierze do pieczenia w temp 160 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 10.03.2013 16:07
To dopiero jest czad! Takie też zrób na swoje urodziny... mogę się założyć, że znikną w mgnieniu oka :D
ElizaT 20.02.2013 20:28
wyglądają smacznie warto zrobić
Adam/ZUB3R 12.02.2013 16:51
smaczne do barszczu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak