PASZTECIKI Z KAPUSTĄ.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 l.
  • jajka

    5 szt.
  • mąka typ 450

    1 kg
  • woda

    0,5 l.
  • kapust kiszona

    1 kg.
  • pieczarki

    25 dag.
  • olej roślinny

    100 ml.
  • sól, cukier, pieprz

    do smaku
  • bułka tarta pikantna

    0,5 kg.
  • cebula

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, wodę, 2-3 jajka, sól, cukier i mąkę połączyć w dużej misce, Wymieszać, by powstało niezbyt gęste ciasto.Na koniec dolać olej (jeśli smażymy na teflonowej patelni).
Usmażyć naleśniki na dużej patelni.
Kaustę bez płukania z kwasu zalać wodą i ugotować, ok.20-30 min.
Pieczarki umyć, poszatkować, cebulę obrać, pokroić w piórka i zesmażyć ja, dodając potem pieczarki, pieprz, sól.Dusić razem.Następnie ugotowaną, odciśnietą kapustę, cebulę i pieczarki zmiksować na krem.
Naleśniki smarować niewielką ilością farszu.Dwa boki składać ku sobie i zwinąć w rulon.Panierować w pozostałych, rozkłóconych jajkach i bułce, usmażyć na złoty kolor.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 13.11.2011 09:14
świetne
cukiereczek 09.05.2011 09:36
Bardzo smaczne
kasiurek 27.10.2010 09:07
bardzo lubie to danie :)
Justyna70 24.09.2010 17:55
pyszne!
izoldaaa6 09.09.2010 13:09
bardziej na krokieciki mi to wygląda, ale pyszne :)
SmakolykiJoanny 09.09.2010 09:42
smacznie wyglądaja
banditka 09.09.2010 09:16
smaczne
monisia1977 05.09.2010 06:15
pycha
Margo1 31.08.2010 09:56
Na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat