paszteciki z farszem z mięsa gotowanego i jaj

paszteciki z farszem z mięsa gotowanego i jaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    70 g
  • margaryna

    25 g
  • śmietana

    25 g
  • drożdże

    5 g
  • sól

  • Farsz:

  • mięso

    100 g
  • bułka

    10 g
  • jajko

    1 szt.
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania paszteciki z farszem z mięsa gotowanego i jaj

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz: bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Ugotowane i wystudzone mięso oraz wyciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać ugotowane na twardo i posiekane jajko oraz przyprawy i dobrze wymieszać; można dodać usmażoną na tłuszczu cebulkę. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat