Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

paszteciki z farszem z mięsa gotowanego i jaj

3.5
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
70 g
margaryna
25 g
śmietana
25 g
drożdże
5 g
sól
Sklep Prymat
Farsz:
mięso
100 g
bułka
10 g
jajko
1 szt.
sól
Sklep Prymat
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z farszem z mięsa gotowanego i jaj

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz: bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Ugotowane i wystudzone mięso oraz wyciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać ugotowane na twardo i posiekane jajko oraz przyprawy i dobrze wymieszać; można dodać usmażoną na tłuszczu cebulkę. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak