Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

paszteciki z farszem z mięsa gotowanego i grzybów

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
70 g
margaryna
25 g
śmietana
25 g
drożdże
5 g
sól
Sklep Prymat
Farsz:
mięso
100 g
bułka
10 g
grzyby
50 g
tłuszcz
5 g
cebula
30 g
sól
Sklep Prymat
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z farszem z mięsa gotowanego i grzybów

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz: bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Grzyby oczyścić, pokroić drobno, dodać do cebuli i dusić do odparowania wody. Przez ten czas mięso i wyciśniętą bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać usmażone z cebulą grzyby i wymieszać. Do farszu można dodać warzywa ugotowane w wywarze i zmielone. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 10.04.2011 09:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak