paszteciki z farszem z mięsa gotowanego i grzybów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    70 g
  • margaryna

    25 g
  • śmietana

    25 g
  • drożdże

    5 g
  • sól

  • Farsz:

  • mięso

    100 g
  • bułka

    10 g
  • grzyby

    50 g
  • tłuszcz

    5 g
  • cebula

    30 g
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz: bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Grzyby oczyścić, pokroić drobno, dodać do cebuli i dusić do odparowania wody. Przez ten czas mięso i wyciśniętą bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać usmażone z cebulą grzyby i wymieszać. Do farszu można dodać warzywa ugotowane w wywarze i zmielone. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinka1011 10.04.2011 09:52
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat