paszteciki z farszem z grzybów i podrobów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    70 g
  • margaryna

    25 g
  • śmietana

    25 g
  • drożdże

    5 g
  • sól

  • Farsz:

  • ryż

    30 g
  • cebula

    50 g
  • tłuszcz

    15 g
  • natka pietruszki

    2 g
  • papryka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz: cebulę drobno pokroić i usmażyć na tłuszczu, pod koniec smażenia dodać mieloną paprykę. Opłukać na sicie ryż, dodać do cebuli i uprażyć. Podroby pokroić na kawałki i dodać do ryżu. Ryż zalać gorącą wodą i ugotować na sypko, dodać drobno pokrojoną zieleninę i wymieszać. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakoszek 26.06.2011 09:03
I do tego barszczyk:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat