Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

paszteciki z farszem jajecznym z kapustą

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
70 g
margaryna
25 g
śmietana
25 g
drożdże
5 g
sól
Sklep Prymat
Farsz:
kapusta biała
200 g
jajko
1 szt.
tłuszcz
10 g
sól
Sklep Prymat
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z farszem jajecznym z kapustą

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz: ugotować kapustę, ostudzić i posiekać. Ugotować jajko, ostudzić, posiekać. Jajko i kapustę wymieszać, dodać przyprawy- podsmażyć. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak