Paszteciki rosyjskie

Paszteciki rosyjskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dag
  • drożdże

    3 dag
  • mleko

    1 szkl
  • cukier

    2 łyżki
  • masło

    3 łyżki
  • jaja

    3 sztuki
  • kapusta kwaszona

    70 dag
  • tłuszcz

    3 łyzki
  • grzyby

    garść
  • sól

    do smaku
  • cebula

    1 sztuka
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Paszteciki rosyjskie

Sporządzić ciasto drożdżowe, dodając całe jajo i żółtko. Kapustę ugotować, odparować, udusić z cebulą z dodatkiem tłuszczu. Dodać ugotowane w niewielkiej ilości wady, posiekane suszone grzyby. Nadzienie przyprawić da smaku. Pergaminowy papier pociąć na prostokąty o bokach 20 X 15 cm, wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Ciasto pokrajać na kawałki, rozwałkować, nałożyć nadzienie i zacisnąć brzegi, nadając im podłużny kształt. Położyć na pociętym papierze, zwinąć w rulony, układać na blasze i postawić do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika i upiec na rumiano. Po upieczeniu zdjąć papier, paszteciki układać na półmisku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat