Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki oszczędne - z mięsa rosołowego

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 2 szklanki
ziemniaki ugotowane 1 szklanka
jajko do panierowania
jajko 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sos worcestershire 2 łyżki
grzyby suszone garść
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki oszczędne - z mięsa rosołowego

Kroki postępowania

1
Ugotowane mięso z kurczaka ( u mnie udka), obrać z kości i pokroić na małe kawałki.
Krok 1 - Paszteciki oszczędne - z mięsa rosołowego foto
2
Grzyby namoczyć w wodzi, gdy napęcznieją gotować na niewielkim ogniu do miękkości. Ziemniaki przpisnąć przez praske (powinny być gładko ugniecoine).
Krok 2 - Paszteciki oszczędne - z mięsa rosołowego foto
3
Na tł;uszczu ( u mnie masło) podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli odstawic do wystudzenia.
Krok 3 - Paszteciki oszczędne - z mięsa rosołowego foto
4
Rozdrobnione mieso, ziemniaki, pokrojone drobno grzyby wrzucamy do miseczki, dodajemy jajka, przyprawy, 2-3 łyżki bułki tartej namoczonej w płynie z gotowania grzybów. Wyrobić na jednolitą masę.
Krok 4 - Paszteciki oszczędne - z mięsa rosołowego foto
5
Za masy miesnej formowac kotleciki, mniej więcej jednakowej wielkości.
Krok 5 - Paszteciki oszczędne - z mięsa rosołowego foto
6
Kotlety panierować w jajku i bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 6 - Paszteciki oszczędne - z mięsa rosołowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak