Paszteciki drobiowe z ciasta francuskiego.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 kg
  • ciasto francuskie

    1 szt
  • bułka namoczona w mleku

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • jajka

    3 szt
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • mięta

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Paszteciki drobiowe z ciasta francuskiego. foto
Kurczaka gotujemy .
Mięso oddzielamy od kości i mielimy na maszynce o drobnych oczkach.
Mielimy także podsmażone cebule i odciśnięte z mleka bułki.
Dodajemy 2 jajka i przyprawiamy do smaku.
Krok 2 - Paszteciki drobiowe z ciasta francuskiego. foto
Farsz mięsny rozkładamy na cieście francuskim.
Zwijamy w rulon i smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Krok 3 - Paszteciki drobiowe z ciasta francuskiego. foto
Rulon kroimy na 12 kawałków.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem .
Pieczemy 25 minut w 190 stopniach.
Krok 4 - Paszteciki drobiowe z ciasta francuskiego. foto
Smaczne na ciepło i na zimno :-)
Kejti
Można użyć mięso rosołowe :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 01.06.2014 09:32
ale bym zjadła:) muszę zrobić jutro ;)
dwa pokoje z kuchnią 31.05.2014 20:57
Uwielbiam takie! super zdjęcia
Krzysztof15 31.05.2014 20:28
super paszteciki
Ola1984 31.05.2014 19:40
Bardzo apetycznie wyglądają :) Idealna na przekąskę.
IwonaDD 31.05.2014 19:38
uwielbiam!
Aleksandra/Olcia 31.05.2014 18:59
apetyczne
everay 31.05.2014 18:21
super wygladaja
mirosława4 31.05.2014 18:20
rewelacyjne warte wypróbowania !
barbara11561 31.05.2014 18:00
rewelacyjne te paszteciki:)
w mojej kuchni 31.05.2014 17:35
takie jedzonko to lubię...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat