Paszteciki do barszczu z ciasta francuskiego

Paszteciki do barszczu z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 op
  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • pieczarki

    0,5 kg
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Paszteciki do barszczu z ciasta francuskiego

Kapustę kiszoną zagotować do miękkości, odcedzić i posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać kapustę kiszoną i razem smażyć ok. 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować. Odciąć większy pasek. Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15-20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Ewelina38 13.03.2013 18:13
aż zgłodniałam.... :P)
kuklik 15.01.2013 19:31
pyszne
alaaa 01.01.2013 18:23
smacznie i szybko
Wafelek2601 01.01.2013 00:55
Wyglądają przepysznie
olkaaa 31.12.2012 08:31
uwielbiam takie
MAR3STA 29.12.2012 15:35
pięknie przyrumienione
miroslawa 21.12.2012 05:50
fantastyczne, ale bym zjadła
halina17 20.12.2012 17:18
Smaczne paszteciki.
Paolcia 20.12.2012 11:16
mmmmmmmmmm pyszność :)
fijolek91 20.12.2012 11:08
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat