Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 300 g
margaryna 200 g
jajko 3 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki

farsz

pieczarki 500 g
cebula 2 szt
mięso wieprzowe 400 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki

do miski dodać mąkę margarynę żółtko śmietanę sól i cukier.Wszystko przesiekać nożem a następnie zagnieść ciasto.Zawinąć folią i włożyć do lodówki aby schłodzić.
Mięso obgotować w osolonej wodzie ,pieczarki pokroić i zesmażyć z cebulką na oleju.Gdy mięso i pieczarki przestygną przekręcić przez maszynkę na więkrzych oczkach..Farsz przyprawić do smaku solą i pieprzem
Schłodzone ciasto rozwałkować .W zdłóż jednego boku ułożyć farsz i zwinąć w rulon.Pokroić pod skosem prostokąty .Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem i ułozyć na blaszce.Piec w 180 st ok 25 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 05.03.2015 14:35
paszteciki super
halina17 05.03.2015 13:20
Smaczne paszteciki.
pestka 05.03.2015 13:03
lubię takie paszteciki
Adamorek 05.03.2015 12:45
do tego barszczyk i jest super
misia53 05.03.2015 11:32
bardzo fajne są takie paszteciki , ja dodaję do ciasta jeszcze trochę drożdzy i też są dobte

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak