Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztecik mięsny z niespodzianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dag
żurawina suszona 1 garść
białko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
jajka przepiórcze 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztecik mięsny z niespodzianką

Jajka przepiórcze gotujemy na twardo ok. 3 min a następnie studzimy.Jajka przepiórcze obieramy ze skorupek i odkładamy. Do miski przekładamy mięso i dodajemy do niego żurawinę, białko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy razem i dzielimy na dwie części. Jedną część mięsa przekładamy na dno niedużej keksówki. Na mięsie układamy na środku jedno po drugim jaja przepiórcze. Przykrywamy pozostałym mięsem tak aby nie było widać jajek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 min w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.04.2017 09:01
fajny pasztecik
benka 02.04.2017 14:59
Domowy najlepszy.
Justi2401 02.04.2017 09:23
Świetny pasztet, ładnie się prezentuje w przekroju :)
KORAL 02.04.2017 07:06
smaczny pasztet :)
norweska20 01.04.2017 23:56
chętnie bym zjadła
Wafelek2601 01.04.2017 23:05
Uwielbiam.
Stenka 01.04.2017 21:01
warto zrobić
RenataZ-et 01.04.2017 20:07
apetycznie wygląda
cukiereczek 01.04.2017 19:26
domowy smak i tradycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak