Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztaciki z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 2 szt
masło 1/2 kostki
śmietana 2 łyż
sól szczypta
Farsz:
mięso mielone 20 dag
cebula 1/2 szt
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ponadto :
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztaciki z mięsem

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Wyrabiamy elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy. Mięso mielone mieszamy z posiekaną i zeszkloną cebulą, jajkiem, przyprawami i odrobiną bułki tartej. Dokładnie wyrabiamy. Z mięsa rolujemy wałek i układamy na cieście. Ciastem owijamy mięso. Nadmiar ciasta odcinamy. Wałki ucinamy na krótsze porcję.
Paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.05.2013 09:28
bardzo dobre warto je zrobić np do barszczu czerwonego
cooleczka 26.04.2013 12:51
bardzo lubię, zwłaszcza z barszczem
matesko 18.04.2013 12:16
apetycznie wyglądają
Kuchareczka2 08.04.2013 20:28
bardzo smaczne
AURELKA 20.03.2013 20:02
przepyszne paszteciki
adelajda 10.01.2013 08:35
barszczyk poproszę ! super !
Anna169Hosz 09.01.2013 07:48
W sam raz do schrupania.
halina17 08.01.2013 10:52
Bardzo lubię paszteciki.
Botwinka 08.01.2013 10:35
super
miroslawa 08.01.2013 04:48
pyszności!
pajbek 08.01.2013 01:20
Ale pycha :-)
Alex_M 08.01.2013 00:32
uwielbiam!
ziutula
ziutula 07.01.2013 22:30
i barszczyk do picia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak