Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta ze szprotek lub sardynek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szprotki lub sardynki 1 puszka
masło 3 łyżki
żółtko jajek 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta ze szprotek lub sardynek

Wyjęte z opakowania rybki oczyścić zdejmując skórkę i kręgosłupy. Oczyszczone utrzeć w donicy na masę, ucierając w dalszym ciągu dodawać stopniowo masło, oliwę z puszki, a następnie żółtko. Utartą masę wymieszać z pietruszką i przyprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak