pasta z wędzonej makreli I

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona makrela

    1 duża
  • ogórek kiszony

    1
  • por (biała część)

  • majonez tradycyjny

  • sól

  • pieprz

  • papryka czerwona

    pół strąka
  • jajko ugotowane na twardo

    2
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dokładnie oddzielamy mięso ryby od ości, wrzucamy do miski, jajko ścieramy na tarce o grubych oczkach, ogórka bardzo drobno siekamy, odcedzamy na sitku. Paprykę drobniutko siekamy, pora również. Wrzucamy do ryby, dodajemy 2-3 łyżki majonezu, pieprz, dwie szczypty ostrej papryki, mieszamy. Dodajemy sól do smaku (niewiele lub wcale). Odstawiamy na 2 godz. do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 23.08.2011 19:30
pycha!
RenataZ-et 23.01.2011 19:25
Super pomysł na pastę z makreli
MAR3STA 21.01.2011 15:59
super ta pasta!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat