Pasta z wędzonej makreli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Wystarczy połączyć kilka składników i gotowe! To zdrowa, pożywna i sycąca propozycja, która świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie. W towarzystwie chrupiącego pieczywa smakuje naprawdę wyjątkowo. Gorąco Wam polecam!
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • wędzona makrela

    1 sztuk
  • jajka duże

    3 sztuk
  • ogórek kwaszony

    4 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.

Sos

  • jogurt naturalny

    3 łyżek
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczek
  • szczypiorek

    2 łyżek
  • koperek świeży

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    6 szczypt
  • sól

    4 szczypt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miseczki.

Makrelę dzielimy na dwie części, usuwamy ogon i kręgosłup z ośćmi.

Mięso ryby odrywamy małymi kawałkami, usuwając dokładnie pozostałe ości.

Rybę przekładamy do miseczki z jajkami.

Ogórki oraz czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę (ogórki można delikatnie odcisnąć z nadmiaru wody).

Warzywa dodajemy do pozostałych składników.

Sos

W miseczce łączymy ze sobą wszystkie składniki sosu, dokładnie mieszamy i dodajemy do naszej pasty.

Mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Gotowe.

Pastę przechowujemy w lodówce, najlepiej w szczelnie zamkniętym pojemniku, aby zapach ryby nie przechodził na inne produkty w lodówce.


Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat