Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonego łososia z koperkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 100 gram
serek naturalny śmietankowy 200 gram
koperek 3 łyżka
skórka z cytryny 1/4 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
śmietana 30% 2 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonego łososia z koperkiem

Serek utrzeć ze śmietaną, sokiem i skórką z cytryny. Dodać posiekanego wędzonego łososia, koperek i doprawić pieprzem. Wymieszać do połączenia składników.

Rady: Koperek można zastąpić innymi ulubionymi ziołami: szczypiorkiem, miętą lub pietruszką.
W lżejszej wersji kremówkę można zastąpić jogurtem naturalnym.
Pastę można wykorzystać także w formie przekąski, podaną na krakersach lub małych sucharkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 18.01.2014 10:04
smakowite połączenie
iza0823 14.06.2013 21:25
łosoś i jajko,super
jozefinach 02.06.2013 14:52
Pasta wygląda bardzo smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak