Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z twarogu i rzodkiewki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
posiekany szczypiorek 3 łyżki
śmietana 12% 3 łyżki
sól 1/4 łyżeczki
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z twarogu i rzodkiewki

Twaróg rozdrabniamy widelcem dodając tyle śmietanki aby powstala pasta. Dodajemy szczypiorek oraz doprawiamy do smaku pieprzem. Rzodkiewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, solimy i zostawiamy na chwilkę, zlewamy nadmiar płynu. Następnie dodajemy rzodkiewkę do masy twarogowej, dokładnie mieszamy i ewentualnie solimy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 07.06.2013 18:00
pyszna pasta do kanapek
Monika-twin 07.06.2013 15:26
lubie i jem takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak