Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka i kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 pojedyńcze piersi
marchew 2 szt
pieczarki 2 szt
seler 1 kawalek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól d/s
pieprz d/s
tuńczyk w sosie własnym 185 g
majonez 110 g
szczypiorek d/s

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka i kurczaka

1. Piersi z kurczaka umieszczamy w garnku z włoszczyzną, liściem laurowym, szczyptą soli i pieprzem. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości 30 minut. Po tym czasie kurczaka wyławiamy i odstawiamy do ostygnięcia, a zawartość garnka wyrzucamy.
2. Tuńczyka odcedzamy z zalewy i umieszczamy w dużej misce. Ostudzonego kurczaka bardzo drobno siekamy, wkładamy do tuńczyka. Dodajemy majonez i bardzo dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 13.02.2017 16:52
Najlepiej smakuje na następny dzień.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak