Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebuli 1/2 szt
czosnku 1 ząbek
miekkiej margaryny 1 łyżka
soku z cytryny 1 łyżka
bazylia świeża 1 łyżka
otartej skórki cytrynowej 1 łyżeczka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
oregano świeże 1 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka

Tuńczyk odsączyć z nadmiaru oleju. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Zmiksować tuńczyka, cebule, czosnek, margarynę, skórkę i sok z cytryny. Do gładkiej masy dodać posiekane zioła, starannie wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak