Pasta z bobu z ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • bób

    300 gramów
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • tymianek posiekany

    1 łyżka
  • bazylia świeża

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób ugotować al dente w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Wystudzić i obrać. Do bobu dodać olej, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła i zmiksować wszystkie składniki za pomocą blendera na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 29.07.2014 15:24
pyszna robie podobną
Mysiunia 24.07.2014 12:09
wygląda świetnie, na pewno też jest smaczna :)
IwonaDD 22.07.2014 12:35
wspaniała pasta!
xjustynka89x 22.07.2014 11:20
smaczna pasta:)
kloruś 22.07.2014 08:41
świetny pomysł i apetyczne zdjęcie!
dwa pokoje z kuchnią 22.07.2014 07:32
cudowne zdjęcie, przepis rewelacja :)
fotoviderek 22.07.2014 07:17
Chętnie spróbuję takiej pasty :)
wyattearp 22.07.2014 07:16
wygląda bosko !!!!!!!!!! ta piękna zieleń
iziona 22.07.2014 06:25
Bób u mnie bywa sporadycznie, ale ta pasta mi się podoba :)
barbara11561 22.07.2014 00:27
pysznie wygląda ta pasta:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat