Pasta z ricotty.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser ricotta

    250 gram
  • bagietka

  • suszone pomidory

  • oliwki zielone

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory suszone i oliwki kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy razem z serem ricotta doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Tak przygotowana pastą smarujemy kromki bagietki. Na wierzch możemy poukładać swoje ulubione dodatki np. pomidorki koktajlowe czy kawałeczki szynki.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 20.10.2016 10:01
pysznosci
AZgotuj 18.10.2016 11:39
choć za ricotta nie przepadam, to dodatki na pewno dodały jej znakomitego smaku:)
Madzai 18.10.2016 10:17
Jak kolorowo :)
berys18 17.10.2016 22:11
ładnie się prezentuje
Łukasz15 17.10.2016 21:47
Super pasta
Renataj 17.10.2016 20:23
Poproszę taki zestaw na jutrzejsze śniadanko:)
Marta1986 17.10.2016 19:10
smaczne mniam
agnieszka214 17.10.2016 19:04
Pycha przekąska
Stenka 17.10.2016 18:18
ładnie wygląda
Aleksandra/Olcia 17.10.2016 17:50
apetyczne kanapeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat