Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pieczonego indyka z pomidorkami suszonymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 30 dag
pomidory suszone Smak 5 szt
ogórki konserwowe 4 szt
cebula 1 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pieczonego indyka z pomidorkami suszonymi


Filety z indyka wkładam do woreczka do pieczenia , posypuję przyprawą do drobiu a następnie wlewam ok 80 ml wody. Woreczek zakręcam i przewiązuję sznurkiem. Piekę w piekarniku ok 35 min w 180 stopniach. Kiedy mięso się upiecze i przestudzi, kroję w drobną kosteczkę.

Ogórki, Cebulę i Pomidorki kroję w kosteczkę. Wszystkie składniki łączę ze sobą.
Na koniec dodaję składniki sosu. Mieszam.
Dekoruję suszonym koprem. Podaję z świeżym pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak