Pasta z pieczonego indyka z pomidorkami suszonymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    30 dag
  • pomidory suszone Smak

    5 szt
  • ogórki konserwowe

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Filety z indyka wkładam do woreczka do pieczenia , posypuję przyprawą do drobiu a następnie wlewam ok 80 ml wody. Woreczek zakręcam i przewiązuję sznurkiem. Piekę w piekarniku ok 35 min w 180 stopniach. Kiedy mięso się upiecze i przestudzi, kroję w drobną kosteczkę.

Ogórki, Cebulę i Pomidorki kroję w kosteczkę. Wszystkie składniki łączę ze sobą.
Na koniec dodaję składniki sosu. Mieszam.
Dekoruję suszonym koprem. Podaję z świeżym pieczywem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat