Pasta z makreli ze szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    200 gram
  • szczypiorek

    0,5 pęczka
  • majonez

    1 łyżeczka
  • jogurt grecki

    1-2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości, szczypiorek pokroić, po czym dodać do makreli. Całość połączyć z majonezem i jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mancia w kuchni 22.03.2015 10:15
na śniadanko jak znalazł ;)
Justi2401 21.03.2015 16:16
Uwielbiam takie domowe pasty na kanapki. Pycha!:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat