Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli z suszonymi pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 wędzona makrela
4 suszone pomidory z zalewy
1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
1 łyżeczka oliwy extra virgin
pół łyżeczki soku z cytryny (opcjonalnie)
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli z suszonymi pomidorami

Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski. Dodajemy do tego pokrojone w paski suszone pomidory, natkę, oliwę, sok z cytryny, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko mieszamy. Ja mieszałam całość dość krótko, ponieważ nie chciałam, żeby z makreli zrobiła mi się jednolita papka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 26.01.2017 13:32
pyszne połączenie smaków!
iziona 25.01.2017 19:42
Świetnie wygląda
asiatok 25.01.2017 14:48
Świetny przepis!
jan_mag 25.01.2017 13:46
Moje smaki, bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak