Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli i śledzia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
filety śledziowe 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
musztarda 2 łyżki
majonez 3 łyżki
szczypiorek 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
ogórek konserwowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli i śledzia

Kroki postępowania

1
Makrelę pozbawiam skóry i ości po czym rozdrabniam ją za pomocą widelca. Śledzia drobno siekam, po czym dodaję do makreli. Czerwoną cebulę i szczypiorek drobno siekam, a następnie dodaję do makreli i śledzia.
Krok 1 - Pasta z makreli i śledzia foto
2
Ogórki konserwowe kroję w kostkę, po czym dodaję do pozostałych składników.
Krok 2 - Pasta z makreli i śledzia foto
3
Całość doprawiam pieprzem i dokładnie mieszam.
Krok 3 - Pasta z makreli i śledzia foto
4
Do pasty dodaję musztardę i wszystko mieszam.
Krok 4 - Pasta z makreli i śledzia foto
5
Następnie dodaję majonez. Po wymieszaniu wszystkich składników pastę umieszczam w lodówce na 20 minut celem schłodzenia.
Krok 5 - Pasta z makreli i śledzia foto
6
Pastę po schłodzeniu podaję na waflach ryżowych.
Krok 6 - Pasta z makreli i śledzia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak