Pasta z makreli i śledzia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    1 sztuka
  • filety śledziowe

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • musztarda

    2 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • szczypiorek

    1 sztuka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • ogórek konserwowy

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasta z makreli i śledzia foto
Makrelę pozbawiam skóry i ości po czym rozdrabniam ją za pomocą widelca. Śledzia drobno siekam, po czym dodaję do makreli. Czerwoną cebulę i szczypiorek drobno siekam, a następnie dodaję do makreli i śledzia.
Krok 2 - Pasta z makreli i śledzia foto
Ogórki konserwowe kroję w kostkę, po czym dodaję do pozostałych składników.
Krok 3 - Pasta z makreli i śledzia foto
Całość doprawiam pieprzem i dokładnie mieszam.
Krok 4 - Pasta z makreli i śledzia foto
Do pasty dodaję musztardę i wszystko mieszam.
Krok 5 - Pasta z makreli i śledzia foto
Następnie dodaję majonez. Po wymieszaniu wszystkich składników pastę umieszczam w lodówce na 20 minut celem schłodzenia.
Krok 6 - Pasta z makreli i śledzia foto
Pastę po schłodzeniu podaję na waflach ryżowych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat