Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli i jajka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
majonez 2 łyżki
ogórki kwaszone 2 posiekane
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli i jajka

Kroki postępowania

1
Makrelę obrać ze skóry i dokładnie usunąć ości
Krok 1 - Pasta z makreli i jajka foto
2
Do makreli dodać posiekaną cebulkę i pokrojone w drobną kostkę ogórki
Krok 2 - Pasta z makreli i jajka foto
3
Jajko zetrzeć a tarce do makreli i warzyw
Krok 3 - Pasta z makreli i jajka foto
4
Na końcu dodać majonez, doprawić do smaku i wymieszać
Krok 4 - Pasta z makreli i jajka foto
5
Pastą smarować świeże pieczywo
Krok 5 - Pasta z makreli i jajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 28.02.2013 22:19
i taka pasta z razowcem jest najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak