Pasta z makreli i jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    1 szt
  • jajko

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • szczypiorek z cebulki

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Z makreli usuwany ości i skórę, widelcem rozdrabniamy. Dodajemy ostudzone i pokrojone w drobną kostkę jajka, posiekaną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, drobno pokrojonego szczypiorku, majonez, musztardę i przyprawiamy do smaku. Mieszamy wszystko dokładnie (jeżeli pasta jest za gęsta można dodać więcej majonezu). Podajemy ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 24.08.2013 21:51
lubię taką pastę do pieczywa
Kuchenka 24.08.2013 21:47
uwielbiam takie pasty, ta na pewno jest pyszna
Pomocnik 24.08.2013 19:41
bardzo pyszna pasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat