Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli i jajek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
jajko 4 szt
cebula 1 szt
szczypiorek z cebulki 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżki
majonez 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli i jajek

Jajka gotujemy na twardo. Z makreli usuwany ości i skórę, widelcem rozdrabniamy. Dodajemy ostudzone i pokrojone w drobną kostkę jajka, posiekaną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, drobno pokrojonego szczypiorku, majonez, musztardę i przyprawiamy do smaku. Mieszamy wszystko dokładnie (jeżeli pasta jest za gęsta można dodać więcej majonezu). Podajemy ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 24.08.2013 21:51
lubię taką pastę do pieczywa
Kuchenka 24.08.2013 21:47
uwielbiam takie pasty, ta na pewno jest pyszna
Pomocnik 24.08.2013 19:41
bardzo pyszna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak