Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 50 g
makrela wędzona 300 g
majonez 1 łyżka
musztarda 2 łyżeczki
szczypiorek 2 łyżki
ogórki kiszone 50 mini

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

pieprz i sól do smaku.

Do naczynia miksującego (robot typu Kasia) wkładamy przekrojoną na połówki cebulę i ogórki - rozdrabniamy na bardzo drobne kawałeczki. Dodajemy makrelę obraną ze skóry i ości oraz majonez, musztardę i pieprz - ponownie miksujemy. Pastę przekładamy do miseczki, dodajemy posiekany szczypiorek oraz sól do smaku - mieszamy. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak