Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
ser biały 15 dkg
cebula czerwona 1 sztuka
śmietana 30% 4 łyżki
pietruszka zielona 1/2 pęczka
pomidory suszone Smak 3 sztuki
sól do smaku 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
słonecznik łuskany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Rybę dokładnie obrać z ości i skóry.
Rybę i ser rozgnieść widelcem, przełożyć do miseczki.
Cebulę, zieloną pietruszkę, pomidory drobno pokroić, dodać do ryby.
Dodać ziarna słonecznika, śmietanę, doprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać.
Podawać z świeżym pieczywem.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 03.07.2014 10:11
U mnie robiło się taką pastę nieco inaczej, ale makrela pod każdą postacią smakuje :D
eMMe 02.07.2014 23:45
Super na kanapki:)
Krzysiek3 02.07.2014 21:38
robię podobną
Simeo 02.07.2014 21:26
świetna do kanapek
Bernadeta1 02.07.2014 21:11
bardzo lubię taka pastę
Renata9 02.07.2014 19:30
pyszna pasta do chlebka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak