Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z łososiem i jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 1 opakowanie
jaja 2 sztuka
cebula biała 1 sztuka
majonez tradycyjny 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z łososiem i jajkiem

Jajka gotujemy na twardo. Gdy już będą gotowe chłodzimy je, obieramy i przecinamy na mniejsze cząstki, tak samo jak wędzonego łososia. Oczyszczoną cebulę bardzo drobno siekamy. Blenderem ucieramy jajka i łososia. Gdy masa będzie gładka przekładamy ją do miski, gdzie dodajemy posiekaną wcześniej cebulę. Następnie doprawiamy majonezem, ketchupem, słodką papryką oraz solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastę dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem. Jemy z wybranym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak