Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pasta z łososia i twarogu na mini sucharkach

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony
200 g (na gorąco)
szpinak mrożony
200 g
twaróg półtłusty
100 g
czosnek ząbki
2 ząbki
olej rzepakowy
2 łyżki
sól i pieprz
sucharki
mini ok. 30 sztuk

Porada

Pyszna i efektowna przystawka na jeden kęs, świetnie sprawdzi się podczas wszelkiego rodzaju imprez oraz uroczystości. Samą pastę można podać także na kanapki, lub na przykład z wafelkami ryżowymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z łososia i twarogu na mini sucharkach

1. Szpinak wrzucamy do garnka i gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu, aż się rozpadnie, często mieszając. Gdy tak się stanie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy jeszcze minutę, zdejmujemy z ognia i studzimy.

2. Do wystudzonego szpinaku dodajemy rozgnieciony widelcem twaróg i drobno pokrojonego łososia (bez skóry). Wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy jeszcze solą i pieprzem według uznania. Pastę układamy na sucharkach. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak