Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z łososia i twarogu na mini sucharkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony 200 g (na gorąco)
szpinak mrożony 200 g
twaróg półtłusty 100 g
czosnek ząbki 2 ząbki
olej rzepakowy 2 łyżki
sól i pieprz
sucharki mini ok. 30 sztuk

Porada

Pyszna i efektowna przystawka na jeden kęs, świetnie sprawdzi się podczas wszelkiego rodzaju imprez oraz uroczystości. Samą pastę można podać także na kanapki, lub na przykład z wafelkami ryżowymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z łososia i twarogu na mini sucharkach

1. Szpinak wrzucamy do garnka i gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu, aż się rozpadnie, często mieszając. Gdy tak się stanie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy jeszcze minutę, zdejmujemy z ognia i studzimy.

2. Do wystudzonego szpinaku dodajemy rozgnieciony widelcem twaróg i drobno pokrojonego łososia (bez skóry). Wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy jeszcze solą i pieprzem według uznania. Pastę układamy na sucharkach. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak