Pasta z łososia i twarogu na mini sucharkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    200 g (na gorąco)
  • szpinak mrożony

    200 g
  • twaróg półtłusty

    100 g
  • czosnek ząbki

    2 ząbki
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • sucharki

    mini ok. 30 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Szpinak wrzucamy do garnka i gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu, aż się rozpadnie, często mieszając. Gdy tak się stanie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy jeszcze minutę, zdejmujemy z ognia i studzimy.

2. Do wystudzonego szpinaku dodajemy rozgnieciony widelcem twaróg i drobno pokrojonego łososia (bez skóry). Wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy jeszcze solą i pieprzem według uznania. Pastę układamy na sucharkach. Smacznego!
Justi2401
Pyszna i efektowna przystawka na jeden kęs, świetnie sprawdzi się podczas wszelkiego rodzaju imprez oraz uroczystości. Samą pastę można podać także na kanapki, lub na przykład z wafelkami ryżowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat