Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łosoś wędzony
200 g (na gorąco) -
szpinak mrożony
200 g -
twaróg półtłusty
100 g -
czosnek ząbki
2 ząbki -
olej rzepakowy
2 łyżki -
sól i pieprz
-
sucharki
mini ok. 30 sztuk
Przepis i sposób przygotowania Pasta z łososia i twarogu na mini sucharkach
2. Do wystudzonego szpinaku dodajemy rozgnieciony widelcem twaróg i drobno pokrojonego łososia (bez skóry). Wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy jeszcze solą i pieprzem według uznania. Pastę układamy na sucharkach. Smacznego!
Pyszna i efektowna przystawka na jeden kęs, świetnie sprawdzi się podczas wszelkiego rodzaju imprez oraz uroczystości. Samą pastę można podać także na kanapki, lub na przykład z wafelkami ryżowymi.![]()
Komentarze (0)