Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
słonecznik łuskany 2 łyżki
posiekana dymka ze szczypiorem 2 łyżki
koperek 1 łyżka
oliwa 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z kurczaka

Fileta z kurczaka myjemy i gotujemy z warzywami.
Może być również mięso z rosołu.
Ostudzone mięso kroimy w kosteczkę. Przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy koperek, dymkę, słonecznik, oliwę, przyprawy i blendujemy.
W razie potrzeby dolewamy odrobinę wywaru, w którym gotowaliśmy mięso lub rosołu.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 06.04.2014 16:23
podoba mi się
nogawkuchni 06.04.2014 14:31
Bardzo ciekawa i smakowita pasta,świetne smarowidło do pieczywa,przydatny przepis.
Megg 06.04.2014 14:16
bardzo lubię takie pasty do pieczywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak