Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z kaszy jaglanej i warzyw.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana pół szklanki
pietruszka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jogurt naturalny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Koperek suszony Prymat według uznania

Porada

Jogurt naturalny możemy zastąpić majonezem, ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z kaszy jaglanej i warzyw.

1. Warzywa obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Wystudzone miksujemy blenderem na gładką masę.

2. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osączamy na gęstym sicie, następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn, kaszę należy lekko rozgotować. Ugotowaną kaszę dokładnie studzimy.

3. Do zmiksowanych warzyw dodajemy jogurt naturalny, kaszę, koperek i dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Pasta jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 02.04.2016 21:54
Dziękuję i zapewniam, że bardzo pyszna:)
gusia1000 01.04.2016 17:48
Na pewno dobra.
marcia7 01.04.2016 17:05
doskonały dodatek
Babeczka35 01.04.2016 14:55
gosia56 cebulę gotuję z marchewką i pietruszką, potem miksuję.
gosia56 01.04.2016 11:27
A kiedy dodajesz cebulę ?
Edith85 01.04.2016 11:08
zdrowa pasta ;-)
gosia56 01.04.2016 09:53
na pewno pyszna muszę taką zrobić;)
IKrakowianka 01.04.2016 09:22
pomysłowa pasta
Babeczka35 01.04.2016 08:15
Dzięki Aga i polecam, bo jest pyszna:)
2milutka 01.04.2016 08:11
Pomysłowa! zapisuję przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak