Pasta z kaszy jaglanej i warzyw.

Pasta z kaszy jaglanej i warzyw.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    pół szklanki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • koperek suszony

    według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Warzywa obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Wystudzone miksujemy blenderem na gładką masę.

2. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osączamy na gęstym sicie, następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn, kaszę należy lekko rozgotować. Ugotowaną kaszę dokładnie studzimy.

3. Do zmiksowanych warzyw dodajemy jogurt naturalny, kaszę, koperek i dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Pasta jest gotowa.
Jogurt naturalny możemy zastąpić majonezem, ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

02.04.2016 21:54
Dziękuję i zapewniam, że bardzo pyszna:)

gusia1000

01.04.2016 17:48
Na pewno dobra.

marcia7

01.04.2016 17:05
doskonały dodatek

Babeczka35

01.04.2016 14:55
gosia56 cebulę gotuję z marchewką i pietruszką, potem miksuję.

gosia56

01.04.2016 11:27
A kiedy dodajesz cebulę ?

Edith85

01.04.2016 11:08
zdrowa pasta ;-)

gosia56

01.04.2016 09:53
na pewno pyszna muszę taką zrobić;)

IKrakowianka

01.04.2016 09:22
pomysłowa pasta

Babeczka35

01.04.2016 08:15
Dzięki Aga i polecam, bo jest pyszna:)

2milutka

01.04.2016 08:11
Pomysłowa! zapisuję przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat