Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z fasoli ze smażoną kaszą gryczaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 2 puszki
cebula
jabłko
ząbek czosnku
olej do smażenia
kasza gryczana 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
chili Prymat
Czosnek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z fasoli ze smażoną kaszą gryczaną

Jabłka i cebulę obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Fasolę odsączyć i wypłukać. Kaszę ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić jabłka, czosnek i cebulę, trochę posolić, przyprawić majerankiem i pierzem, podsmażyć. Odstawić do przestudzenia a następnie wymieszać z fasolą i rozdrobnić na mus. Pozostały olej rozgrzać na patelni na której smażyły się jabłka. Wrzucić kaszę, przyprawić słodką i ostrą papryką, czosnkiem i pieprzem. Smażyć chwilę a następnie wystudzić i wymieszać z pastą fasolową. Podawać jako dodatek do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 17.09.2015 18:10
oryginalny pomysl, fajne i zdrowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak