pasta z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • czosnek

    6 ząbków
  • olej

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pietruszkę siekamy, wlewamy do niej olej i dodajemy rozgnieciony czosnek. Wszystko razem zgniatamy i dodajemy przypraway: cukier, sól, pieprz. Mieszamy wszystko. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Gotową pastę podajemy na kanapkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 25.10.2013 22:41
Warto taką robić.
Wafelek2601 12.10.2013 21:11
Pyszna pasta do pieczywa
Bernadeta1 04.10.2013 13:22
bardzo lubię różne pasty
Barbara777 02.10.2013 09:47
bardzo zdrowa
sylwia_mc 01.10.2013 17:00
bardzo lubię takie pasty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat