Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z cieciorki podana na pieczywie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1/2 puszki
oliwa 5 łyżek
sezam 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
pieczywo wieloziarniste 6 kromek
pomidory suszone Smak 10 szt
bazylia świeża
sezam 2 łyżeczki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z cieciorki podana na pieczywie

Cieciorkę z puszki odlewamy z wody, przekładamy ją do miseczki.
Dodajemy czosnek, sezam, sól do smaku i pieprz.
Na końcu wlewamy oliwę z oliwek.
Wszystkie składniki rozdrabniamy blenderem.
Pastę smarujemy pieczywo 3 ziarna.
Na górę kładziemy pomidory suszone i posypujemy sezamem.
Podajemy z bazylią świeżą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak