Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ciecierzycy z koperkiem

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 2 szklanki
koperek 1 peczek
cebula biała 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Porada

2 szklanki suchej ciecierzycy przed ugotowaniem!

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ciecierzycy z koperkiem

Kroki postępowania

1
Wieczór wcześniej ciecierzycę zalać zimną wodą. Zostawić na noc.
Następnego dnia ciecierzycę odcedzić i opłukać, zalać świeżą wodą, dodać łyżeczkę sody i gotować przez około 40 minut do czasu, kiedy ziarenko cieciorki z łatwością będzie dało się rozgnieść w palcach.


Krok 1 - Pasta z ciecierzycy z koperkiem foto
2
W czasie kiedy ciecierzyca się gotuje, siekamy cebulkę w kostkę i szklimy na oliwie.
Krok 2 - Pasta z ciecierzycy z koperkiem foto
3
Ugotowaną cieciorkę odcedzić, dodać posiekany koperek, cebulkę, roztarty czosnek i oliwę. Wszystko zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i gałka muszkatołową. Serwować jako pastę do pieczywa i tostów.
Krok 3 - Pasta z ciecierzycy z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 28.03.2015 11:04
świetna pasta :)
justynkag 23.03.2015 22:17
Fajnie, brakuje mi pomysłów na ciecierzycę. Do wypróbowania
kasienka23 23.03.2015 18:38
smaczna i zdrowa pasta :)
Grazyna0211 23.03.2015 17:53
bardzo smaczna pasta
Ania321 23.03.2015 16:56
Pyszna pasta, muszę wypróbować :)
Beatris 23.03.2015 16:24
Smakowita pasta, lubię takie:)
IKrakowianka 23.03.2015 16:07
super pomysł na pastę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak