Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciecierzyca
2 szklanki -
koperek
1 peczek -
cebula biała
1 szt -
ząbki czosnku
3 szt -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
oliwa
3 łyżki -
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Przepis i sposób przygotowania Pasta z ciecierzycy z koperkiem
Kroki postępowania

Następnego dnia ciecierzycę odcedzić i opłukać, zalać świeżą wodą, dodać łyżeczkę sody i gotować przez około 40 minut do czasu, kiedy ziarenko cieciorki z łatwością będzie dało się rozgnieść w palcach.


2 szklanki suchej ciecierzycy przed ugotowaniem!![]()
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się