Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ciecierzycy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1/2 szkl
ketchup pikantny 2 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ciecierzycy

Ciecierzycę zalać zimną wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia wodę, odlać, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości. Gdy będzie miękka, odcedzić ją, a następnie pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie dodać ketchup oraz przyprawę i całość zblenderować. Tak przygotowaną pastę podawać na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.04.2015 23:09
Ciekawa pasta.
JOANNA16 13.03.2015 10:16
ciekawa pasta))
msmariusz 08.03.2015 21:59
daję jeszcze czosnek i sezam oraz oliwę
gosia56 08.03.2015 19:44
na pewno pyszna pasta;)
Futka 08.03.2015 19:37
Ciekawa i bardzo smaczna propozycja na pastę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak