Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bobu i fety

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bób 300 g
ser feta 100 g
ząbek czosnku 1 szt
oliwa z suszonych pomidorów 3-5 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bobu i fety

Bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Przelać zimną wodą i obrać z łupinek. Włożyć do rozdrabniacza i zmiksować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę z oliwek. Feta jest słona, więc należy dodawać ją porcjami, próbując pastę. Zmiksować do uzyskania gęstego, aksamitnego kremu. Jeżeli to konieczne można dodać więcej oliwy z oliwek. Użyłam oliwy spod suszonych pomidorów, która dodatkowo wzbogaciła smak pasty. Na końcu wsypać posiekany świeży koperek. Dokładnie wymieszać. Wspaniała pasta do kanapek. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 16.07.2015 11:47
super pasta
adelajda 25.07.2014 10:53
lubię pasty z bobu muszę spróbować
IwonaDD 25.07.2014 10:51
pyszne śniadanie!
fotoviderek 25.07.2014 07:20
Świetna pasta :)
Krystyna32 25.07.2014 06:52
bardzo smaczna
w mojej kuchni 25.07.2014 03:14
ale smakołyki na talerzu...
barbara11561 25.07.2014 00:40
bardzo ciekawa,chętnie bym jej skosztowała-tak pysznie wygląda:)
gusia1000 24.07.2014 23:56
Dobra taka.
wwwiolka 24.07.2014 23:49
Bardzo ciekawy przepis.
patryska76 24.07.2014 23:45
Smaczna pasta ;-)
Beatris 24.07.2014 23:40
Apetycznie wygląda:)
Sroczka 24.07.2014 23:35
Musiała być pyszna, zjadłabym taką pastę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak