Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z awokado na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 1 ząbki
papryka chili marynowana 1 szt
bagietka 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z awokado na ostro

Awokado obieramy ze skórki. Rozgniatamy widelcem lub blenderem. Polewamy sokiem z cytryny, dodajemy pokrojony drobno czosnek, mieszamy.

Paprykę chili marynowaną kroimy, wrzucamy taką ilość w zależności jak ostrą chcemy pastę. Mieszamy.

Podajemy na pokrojonej bagietce np wieloziarnistej

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 09.04.2015 10:05
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak