Pasta z awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • pietruszka zielona

    4 gałązki
  • sok z cytryny

    1/2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jajko ugotować.
2. Zieloną pietruszkę posiekać, ugotowane jajko i cebulę pokroić w mniejsze kawałki.
3. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę (lecz zachować ją). Za pomocą łyżki wyjmować awokado i przełożyć je do malaksera. Polać sokiem z cytryny (by nie ciemniało).
4. Do awokado dodać pokrojone jajko, cebulę i posiekana pietruszkę, zblendować.
5. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
6. Przełożyć do miseczki, do środka włożyć pestkę z awodado.
anka1988
Pesta włożona do pasty z awokado powoduje że pasta nie ciemnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
migotka28 07.01.2015 23:13
uwielbiam awokado

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat