Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta wiejska do pieczywa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek wiejski 400 g
ser żółty 100 g , tarty
ogórek gruntowy 2 sztuki
ogórki małosolne 2 sztuki
rzodkiewki 5 sztuk
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
Szczypiorek cienki 1/2 pęczka
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Idealna na śniadanie do świeżego pieczywa.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta wiejska do pieczywa

Serek wiejski przekładamy do miski wraz z chrzanem , miksujemy blenderem na jednolitą masę. Warzywa obieramy , myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym. Ogórki ścieramy na tarce o małych oczkach , cebulki kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek siekamy drobno. Do serka wiejskiego dodajemy warzywa oraz ser żółty ,doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak