Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta twarogowa z oliwkami i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 250 g
śmietana do 50 ml
oliwki zielone ok. 50 g
papryka czerwona 1/4 papryki
papryka zielona 1/4 papryki
papryka pomarańczowa 1/4 sztuki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
oregano
Czosnek staropolski Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarogowa z oliwkami i papryką

Ser twarogowy dokładnie rozgniatamy widelcem, doprawiamy pieprzem, czosnkiem i oregano. Dolewamy śmietanę, mieszamy.
Następnie dodajemy drobno pokrojone zielone oliwki. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki. Pastę możemy jeść już w takiej formie, ale możemy również posypać ją drobno pokrojonymi kolorowymi paprykami, lub wmieszać paprykę do pasty.
Najlepiej smakuje następnego dnia, właśnie na śniadanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak