Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta serowa z czosnkiem i bazylią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 20 dkg
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta serowa z czosnkiem i bazylią

Kroki postępowania

1
Serek mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonego serka dodajemy śmietanę, sól i pieprz. Wszystko mieszamy.
Krok 1 - Pasta serowa z czosnkiem i bazylią foto
2
Bazylię myjemy i osuszamy, czosnek obieramy. Przygotowaną bazylię drobno siekamy. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Do rozrobionego serka dodajemy paprykę, posiekaną bazylię i przeciśnięty czosnek.
Krok 2 - Pasta serowa z czosnkiem i bazylią foto
3
Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Pasta serowa z czosnkiem i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.02.2014 13:12
lubię takie pasty :)
atort111
atort111 14.01.2014 00:25
fajny pomysł
Dorota37 27.10.2013 21:20
fajna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak