Pasta rybna.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    1 średnia sztuka
  • jajka

    3 szt
  • majonezu

    3 łyżki
  • pieprz,odrobina soli

    do smaku
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrelę obrać z ości, tuńczyka osączyć z zalewy.Jajka ugotować na twardo, obrać, ostudzić, pokroić na drobniejsze kawałki.Dodać majonez, pieprz i sól i zmiksować np. blenderem.Schłodzić (najlepiej przygotować dzień wcześniej).
Posmarowane pastą pieczywo ozdobić świeżymi warzywami i zieleninką.
do dekoracji np.pomidor,ogórek,sałata,koperek,pestki granatu,kukurydza,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 17.08.2011 08:00
A ja lubie z ogórkiem kiszonym :)
Sarenka 17.08.2011 08:00
A ja lubie z ogórkiem kiszonym :)
ZEWA 03.05.2011 11:25
ja też zaostrzam smak cebulką, dodaję jeszcze troszkę musztardy ale to kwestia gustu
misia53 09.11.2010 10:58
Ja dodaję jeszcze cebulkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat