Pasta ratunkowa z zielonego groszku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • ser feta

    150 g
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • kapary

    20 szt
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pasta ratunkowa, bo ratuje nas z opresji, kiedy odwiedzają nas niezapowiedziani krewni:)

Całą pastę przygotowuje się w 3 minuty. Doskonale nadaje się do pieczywa/krakersów.
Przygotowanie polega na zmiksowaniu razem wszystkich składników i na doprawieniu do smaku.
Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jozefinach 16.02.2013 12:47
Uwielbiam takie domowe pasty, dużo smaczniejsze niż te kupne.
jozefinach 16.02.2013 12:47
Uwielbiam takie domowe pasty, dużo smaczniejsze niż te kupne.
Alex_M 14.02.2013 11:40
napewno pyszna! musze wyprobowac!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat