Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta pieczarkowa z serem żółtym i majonezem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 400 g
żółty ser starty miękki 150 g
majonez tradycyjny 3-5 łyżek
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sól ziołowa jodowana Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
cebula biała mała
olej rzepakowy 2 łyżki

Porada

Pasta pieczarkowa powinna być wyraźnie pikantna z wyczuwalnym aromatem pieprzu.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta pieczarkowa z serem żółtym i majonezem

Pieczarki obrać ze skórki i zmielić albo utrzeć na drobnych oczkach tarki.
Drobniutko posiekać cebulę i lekko podsmażyć na oleju - dodać pieczarki, lekko posolić i smażyć, stale mieszając, aż grzyby puszczą sok. Dusić je przez kilka minut, odparować i doprawić do smaku pieprzem, papryką łagodną oraz solą ziołową. Odstawić do ostygnięcia.
W tym czasie utrzeć miękki żółty ser i połączyć z majonezem. Odstawić do lodówki na czas stygnięcia pieczarek.
Połączyć chłodne grzyby oraz ser z majonezem - dokładnie wymieszać i ew. doprawić do smaku.
Przed podaniem schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 28.08.2016 18:45
Idealnie sprawdza się jako farsz d pierogów, uszek i krokietów ;)
magda1976 21.01.2016 11:53
Taka pasta jest super
Habibi 21.01.2016 09:30
Jak ktoś lubi pieczarki, to mu pewnie posmakuje :)
agaK. 20.01.2016 15:24
Na pewno smaczna, wyobrażam sobie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak