Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta na kanapki z odzysku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
kotlet mielony 3 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
por (biała część) 2 łyżki posiekanego
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta na kanapki z odzysku

Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić. Por oczyścić i drobno posiekać. Mielone( które zalegają w lodówce) pokroić i rozdrobnić widelcem. Natkę pietruszki opłukać i drobno pokroić.
Przygotowane składniki doprawić do smaku i połączyć majonezem. Majonezu nie dodajemy dużo bo pasta powinna być zwięzła.
Pastą smarujemy kromki pieczywa.
Pastę najczęściej przygotowuję gdy mam nadmiar kotletów mielonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.02.2017 23:17
Fajny przepis i pyszna pasta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak