Pasta makrelowo-chrzanowa

Pasta makrelowo-chrzanowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    1
  • chrzan ze słoika

    6 łyżeczek
  • chili

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasta makrelowo-chrzanowa

Makrelę dokładnie obieramy z ości. Dodajemy chrzan i całość wyrabiamy na jednolita masę. Jeszcze tylko posypujemy świeżo zmielonym chili do smaku i gotowe. Idealna do smarowania pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

annagebalska 21.08.2012 09:07
ciekawy przepis
Chojłówna 07.10.2011 14:03
fajne
BernadettaP 06.10.2011 23:08
Super przepis :-) Przyznam się szczerze, że takiego połączenia jeszcze nie próbowałam...
Renataj 04.08.2011 00:54
Interesujący przepis a że bardzo lubię ostre dania z pewnością wypróbuje.
pacpaw 11.04.2011 20:07
te pierwsze zdjęcie to przed wymieszaniem chili, dlatego wygląda tak groźnie czerwono.Ale w sumie makrela łagodzi smak. Jedynie może jak ktoś nie lubi może dodać mniej chrzanu. Ja chrzan uwielbiam dlatego tak \"przychrzaniłem\" :o)
Jolanta_P-S 11.04.2011 20:01
a nie jest za ostra?
katarzyna124 11.04.2011 11:43
Ciekawe! :)
aguus 11.04.2011 11:02
koniecznie muszę taką przyrządzić:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat